Workshop vogels fotograferen vanuit de tuinhut, met beeldbespreking!

 • -

Workshop vogels fotograferen vanuit de tuinhut, met beeldbespreking!

 

 

Deze workshop wordt gegeven bij mijn woonadres. We beginnen ‘s morgens om 9.00 uur met kennismaking, onder het genot van een kopje koffie/ thee met iets lekkers. Daarna gaan we fotograferen vanuit de tuinhut. Deze staat achter in onze tuin op een afstand van zo’n 75 meter van ons huis. Vanuit de hut kunnen we de vogels goed observeren en fotograferen. De hut is 5m lang en 2m breed, met een speciale spiegelglas waar we doorheen fotograferen zonder dat de vogels ons zien. De ruit is 4.5m breed en 50cm hoog en geeft een mooi panoramabeeld.. Tijdens het fotograferen geef ik u tips over instellingen en hoe u de vogels het best kunt fotograferen. Het is per dag verschillend wat er langskomt. De ene keer is de ijsvogel er volop en de andere keer de roofvogels. Doorgaans is het een drukte van belang. Bij voldoende licht gaan we ook vliegbeelden oefenen. We blijven in de hut tot 13.00/13.30 uur. Neem daarom zelf een lunchpakketje mee, als de ijsvogel net voor de hut komt kunnen we de hut niet uit voor verstoring en duurt het iets langer. Na 13.30 uur gaan we terug naar mijn atelier/tuinkamer waar ieder zijn of haar mooiste 3 foto’s uitzoekt die gemaakt zijn vanuit de hut. Deze gaan we bekijken op een groot scherm. We gaan de foto’s bespreken en kijken waar eventueel nog verbeteringspunten kunnen worden gedaan. De workshop duurt tot 15.30. Als er tijd over is kan ik wat bewerkingstips tonen vanuit Photoshop.

Wat hebben we nodig bij deze workshop

 • Camera met zoomlens, liefst een bereik vanaf 300mm.
 • Boekje met de gebruiksaanwijzingen van je camera.
 • Statief en eventueel een draadontspanner.
 • Lunchpakket voor tussen de middag.

‘s Morgens en s’middags is er koffie of thee

 • Duur workshop is ongeveer 6.30 uur
 • Deelnemers maximaal 4 personen.
 • Workshop kost €145,- pp inclusief 2x koffie of thee met iets lekkers en huur van de hut.
 • Er is een toilet naast de hut.

Beschikbare dagen voor deze workshop zijn :

 • vrijdag 13 september  deze workshop is vol
 • dinsdag 17 september  nog 1 plaats beschikbaar.
 • vrijdag 27 september   deze workshop is vol.

Workshop gaat door vanaf 3 deelnemers.

Heeft u een groepje van 3 fotografen en lijkt u deze workshop leuk, dan is het ook mogelijk een andere datum te kiezen in overleg. Bepreek dit wel ruim van te voren omdat de tuinhut altijd erg vol zit met reserveringen.

 

Lijkt u deze workshop leuk en leerzaam, schrijft u zich dan in via het onderstaand formulier.